To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

DATA: 

STATUS:

Case Study

 

AREA OF SITE  

12,100 sqm

 

ARCHITECTS

Nimrod Meir Levi, Rotem Horesh Levi

 

PROGRAM

Visitor Services

Offices

Retail & Dining

Collection Storage

Program and Events

Exhibition

Multi-purpose Zone

Description:

The project was based on the competition for the construction of the Guggenheim Museum in Helsinki Finland at the southern harbor. This project serves as a re-thinking of the museum experience as a direct continuation of the street and bay activities The idea was to create a continuous dialogue between the outside and the inner spaces of the museum through walls and roof systems, which active as shading screens and filtering systems. The linear axis of the museum allows an experience of entering into an informal indoor avenue where visual art exhibits are displayed, together with the daily activities such as museum operator offices, restaurant, book store and etc. The central space design as a garden or atrium witch anchors the other parts of the museum. The all different sections of the museum realized in space thus continued the dialogue between the outside environments to the interior parts of the museum.

 

2014  South Harbor, Helsinki, Finalnd 

Guggenheim Helsinki

Related Works